Stațiuni din Turcia
Află care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei stațiuni de pe litoralul turcesc.
Kusadasi este una dintre primele statiuni vizitate de catre romani in anii '90 si preferinta numarul 1 pentru vacantele cu masina in Turcia (se poate ajunge in ~12h din Bucuresti). Cu numeroase hoteluri all-inclusive, port turistic, viata de noapte, parc acvatic si un parc rezervatie naturala cu paduri de pin si plaja, Kusadasi este preferat in aceeasi masura si de catre tineri si de catre familiile cu copii.
Aici vei gasi resorturi cât un mic oras, cu parcuri acvatice private, plaje private, terenuri de golf/fotbal etc. orice ca să nu ai niciun motiv să mai pleci. Plajele nu sunt cele mai nisipoase dar oamenii se străduiesc aducând nisip cu camioanele în unele locuri. Oricum când exista zeci de piscine în resort, puțini sunt cei care stau la plajă. Fiind competiția mare între hoteluri, Antalya are raportul calitate-preț cel mai bun din Turcia.
Bodrum e cea mai săracă dintre stațiuni din punctul de vedere al plajelor, fiind situată pe o peninsula stâncoasa, așadar varianta de plajă este pe ponton în cadrul resortului (cu șezlong-uri și tot ce trebuie). Are un port renumit pentru ambarcațiunile mici și private de aici ajungându-se rapid în insula grecească Kos. In centrul orasului exista numeroase cluburi de noapte, renumite pentru petrecerile organizate aici. Bodrum este considerata Ibiza Turciei.
E cea mai verde și racoroasa dintre stațiuni, fiind înconjurată numai de păduri. Resorturile sunt înșirate pe faleză fara a avea un spațiu dedicat prea mare, dar cu zona de plaja privată. Plaja este una de pietriș dar apa e mai limpede decat în alte părti. Aș spune că asta e stațiunea perfectă pentru diverse excursii de o zi cu barca. Viata de noapte este una animata, zona de promenada fiind intesata cu cluburi si restaurante.
Cea mai boemă stațiune din Turcia, iese din tiparul all-inclusive, neexistând hoteluri de tip bloc iar plaja e comună. Are o faleză animată care chiar iți dă impresia de vacanță și o lagună rezervație naturală foarte liniștită. Plaja din păcate e cam pietroasă dar compensează prin culoarea super albastră și valuri mari câteodată. Oludeniz este loc de plecare către numeroase excursii de o zi cu barca precum și pentru experiența săritului cu parapanta în tandem, putând vedea pe cer de-a lungul zilei cel puțin 10 parapante în fiecare moment. Nu e o stațiune prea frecventată de români, aici intâlnind o mulțime de englezi și nordici.